Wyżej wymienione kawy to nasza sezonowa propozycja ziaren specialty coffee przeznaczonych do zaparzania w ekspresach przelewowych, tzw szybkich przelewach oraz z użyciem alternatywnych metod zaparzania kawy.
Każda z tych kaw ma swój unikalny profil palenia stworzony dla niej i biorący pod uwagę różne parametry ziarna kawowca. Jest to palenie szybsze i krótsze oraz do jaśniejszego koloru niż kawy pod espresso, które można znaleźć tutaj: Kawy pod espresso
Powyższy wybór to wynik naszych poszukiwań ziaren kawowca, ich próbnych paleń oraz licznych cuppingów. Po prostu smakowały nam najbardziej spośród wszystkich ziaren specialty coffee, które w ostatnim sezonie do nas dotarły. Wszystkie kawy do ekspresu przelewowego mieszczą się w przedziale 83-89 punktów SCA (Specialty Coffee Association). Sporadycznie miewamy kawy pod alternatywy o jeszcze wyższych punktacjach: informujemy o nich w mediach społecznościowych: